Socioumane – Dâmbovita

Blogul profesorilor de științe socio-umane din județul Dâmbovița.

Tinerii dezbat – 2015

Vă informăm că MECS împreună cu Reprezentanța UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relații Interetnice și Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică în parteneriat cu Romanian-American Foundation, lansează cea de-a VI-a ediție a Concursului Național „Tinerii dezbat”.

tinerii dezbat

Concursul este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.C.S. în anul școlar 2014-2015, aprobat cu nr. 26362/21.01.2015, la pct. 2, poziția11.
„Tinerii dezbat” este un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor şi atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială. Diferențele principale între dezbaterile generale din societate și dezbaterile educaționale sunt structura formală, restrângerea temei aflate în discuție și caracterul de competiție. Practica dezbaterilor îi pregătește pe tineri să acționeze și să participe inteligent în viața socială, să investigheze și să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici și constructivi în abordările asupra unui subiect.
Informaţiile privind Concursul Naţional „Tinerii dezbat” sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării Științifice www.edu.ro, ”Învățământ preuniversitar/Olimpiade și concursuri”. 

Etapele regionale se vor desfășura în perioada 30- 31 mai 2015, iar etapa naţională va avea loc la Miercurea-Ciuc, în perioada 12- 14 iunie 2015.

Ne bazăm, în continuare, pe sprijinul dumneavoastră şi vă rugăm să asigurati informarea tuturor colegilor si elevilor din unitatea dvs. scolara în vederea participării la ediţia din acest an a concursului.
Gasiti atasate acestui mesaj documentele de lansare a campionatului national de dezbateri academice Tinerii Dezbat.

Înscrierea școlilor în competiție se face prin trimiterea formularelor
de aplicație pe adresa http://tineriidezbat.ro/formular-deaplicatie/
până la data de 7 aprilie 2015. Formularul este valid numai dacă sunt formulate răspunsuri complete la toate cele 7 puncte din formular.
Succes!

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

informatie

Această înregistrare a fost postată la martie 26, 2015 de în Noutăți, OLIMPIADE ȘI CONCURSURI şi etichetată .